Elementaire Deeltjes

L.L. Stegman (1951) ontleent zijn bestaansrecht aan de roman ‘Ik heb altijd gelijk’ van W.F. Hermans – een uitgangspunt verwoordend dat aan de basis moet staan van elk schrijven door een columnist. En dat tegelijkertijd uitermate moet worden genuanceerd.

In ‘Elementaire deeltjes’ zijn stukken bijeengebracht, geschreven in 2011, maar voorbijgrijpend aan de actualiteit als zodanig. Het zijn open uitnodigingen tot overpeinzing en debat – en gegeven de ontelbare reacties, ‘live’ en ‘elektronisch’, is dat gelukt.

L.L. Stegman is het pseudoniem van Leo van de Voort (1958), partner bij het organisatieadviesbureau RedZebra Group te Rotterdam. Ook adviseurs nodigen graag uit tot overpeinzing en debat. En hebben ‘altijd gelijk’ – wat tegelijk zeer moet worden gerelativeerd. De columns in Tastend naar een wereldbeeld’ (2010), voorganger van deze bundeling, zijn ontstaan als ‘nevenproduct’ tijdens het schrijven van het managementboekNooit meer strategiepijn’ (2010) – een kluizenaarsklus, die er om vroeg het contact met de ‘waan van de dag’ niet kwijt te raken. De columns in deze bundeling zijn een voortzetting van de plezierige prikkeling die het tasten naar een wereldbeeld was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *