Tastend naar een wereldbeeld

L.L. Stegman (1951) ontleent zijn bestaansrecht aan de roman ‘Ik heb altijd gelijk’ van W.F. Hermans – een uitgangspunt verwoordend dat aan de basis moet staan van elk schrijven door een columnist. En dat tegelijkertijd uitermate moet worden genuanceerd.

In ‘Tastend naar een wereldbeeld’ zijn stukken bijeengebracht, geschreven in 2010, maar voorbijgrijpend aan de actualiteit als zodanig. Het zijn open uitnodigingen tot reflectie en discussie – en gegeven de ontelbare reacties is dat gelukt.

L.L. Stegman is het pseudoniem van Leo van de Voort (1958), partner bij het organisatieadviesbureau RedZebra Group te Rotterdam. Ook adviseurs nodigen graag uit tot reflectie en discussie. En hebben ‘altijd gelijk’ – wat tegelijk zeer moet worden gerelativeerd. De columns in dit boekje zijn ontstaan als ‘nevenproduct’ tijdens het schrijven van het managementboek Nooit meer strategiepijn’ (2010) – een uiteindelijk lange individuele reis in de studeer- en bestuurskamer, die er om vroeg het contact met de ‘waan van de dag’ niet kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *